Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Cirkulær økonomi i Syddanmark

Omstilling til cirkulær økonomi er en af tre målsætninger i Region Syddanmarks klimastrategi, og en ny undersøgelse viser, at der er potentiale og vilje til at samarbejde om cirkulære løsninger blandt små- og mellemstore virksomheder i Syddanmark.

Cirka 22 pct. af de små- og mellemstore virksomheder i Syddanmark arbejder ikke med cirkulær økonomi i deres hverdag. Der er derfor potentiale for at udvide den cirkulære økonomi i Syddanmark.

Kigger man på hvordan de syddanske virksomheder arbejder med cirkulære principper, er der særligt mange, der gør en indsats for at skrue ned for deres ressourceforbrug og spild. Godt hver tredje virksomhed arbejder også med at omstille væsentlige dele af deres forretning til en cirkulær model, eksempelvis ved at tænke reparation og genbrug med ind i designet af produkter og tjenester.

Det er dog kun hver femte virksomhed, der anvender- eller afsætter affald som en råvare, og der er derfor et stort potentiale for øget genanvendelse og recirkulering af ressourcer.

Cirka 38 pct. af de adspurgte virksomheder stiller miljø og klimakrav til deres underleverandører. Region Syddanmark arbejder ligeledes på at indarbejde målsætninger for bæredygtighed i indkøb, nybyggeri og renovation.

De virksomheder, der allerede arbejder med områder inden for cirkulær økonomi, motiveres hovedsageligt af et ønske om at reducere deres miljøbelastning. Mange virksomheder mener også at cirkulær økonomi kan sænke deres omkostninger, og forberede dem til fremtiden inden for bæredygtighed.