Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Offshorebranchen tager patent på innovation

18 pct. af alle virksomheder, der beskæftiger sig med både offshore vind og olie/gas, har søgt patent i 2014, mens det samme kun gør sig gældende for 4 pct. på tværs af alle brancher. Samtidig overhaler offshore vind for første gang olie/gas, når der måles på omsætning. Det viser en dugfrisk analyse fra Region Syddanmark og Danmarks Statistik af den danske offshorebranche.

Analysens hovedresultater:

 • Offshore vind større end olie/gas
  For første gang nogensinde overhalede offshore vind i 2015 olie/gas, når der måles på omsætning. Her stod offshore vind for en omsætning på 62 mia. kr., mens olie/gas stod for 55 mia. kr.
 • Flere ansatte i offshore vind – færre i olie/gas
  I 2015 beskæftigede offshorebranchen 28.000 fultidsansatte i Danmark. Mens olie/gas-branchen mistede godt 2.000 job i forhold til 2014, steg offshore vind med knap 1.000 job. Det betyder, at antallet af fuldtidsjob inden for de to brancher nu stort set er ens (14.429 i olie/gas, 13.920 i offshore vind).
 • Optimisme i branchen
  Olie/gas-branchen kan registrere en stor stigning i virksomhedernes forventninger til fremtiden på trods af et stort dyk i omsætningen på næsten 39 pct. i forhold til 2014. Hele 52 pct. af virksomhederne forventer stigende omsætning i perioden 2017-2020. Kun 4 pct. af virksomhederne forventer faldende omsætning i samme periode.
 • Stor innovation i offshorebranchen
  Mere end hver sjette virksomhed, der arbejder med både offshore vind og olie/gas, søgte patent i 2014, mens det samme var gældende for kun hver 25. virksomhed på tværs af alle brancher. Virksomheder inden for både offshore vind og olie/gas var også dobbelt så tilbøjelige til at investere i forskning og udvikling – enten ved selv at stå for den eller ved at købe tjenester fra andre. Det er især virksomheder med flere end 100 ansatte, der fører an, hvad angår innovation, forskning og udvikling.

Dyk dybere ned i tallene!

Tallene i rapporten og endnu flere regionale tal kan findes på Region Syddanmarks data2go hjemmeside.

Læs mere på data2go.dk