Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Identitet, byliv og attraktivitet

De syddanske byer er vokset ud af en historisk kontekst, som omdrejningspunkter for handel og industri. I dag er stålfabrikker, spinderier og skibsværfter væk, og byerne svækket som dynamoer for det traditionelle næringsliv. Fremtiden kan ligge i fritidssektoren, men den postindustrielle by har flere spørgsmål at besvare.

De ligger spredt ud over det ganske land. Store som små. Opstået og rundet af en stolt dansk tradition for handel, landbrug og industri. Men i dag er flere danske byer udfordret på bylivet og dermed den grundlæggende eksistensberettigelse. Landbruget bestyres som megabrug, detailhandlen flytter i storcentre eller overgår til e-handel og industriarbejdspladserne er enten sløjfet, outsourcet eller flyttet ud af bymidterne. Funktionerne, der grundlagde byerne, er forsvundet. Gaderne er flere steder tomme og alle veje synes at føre til det samme spørgsmål: er der en fremtid for de danske byer – og i så fald hvilken?

Byerne – store som små – danner rammen om syddanskernes liv. Både for dem, der bor i byerne og dem der kører ind til dem for at handle, gå på arbejde, gå i skole eller måske for at møde venner over en kop kaffe.

Byernes funktioner og tilbud gør dem til naturlige mødesteder og centrum for aktivitet. Derfor har byernes udvikling betydning både for dem, der bor i dem og dem der besøger dem eller bruger dem.

Byanalyser.dk samler viden fra projektet “Syddanske byer – byer i bevægelse”, der sætter fokus på de største byer i Syddanmark:

  • Hvordan har udviklingen været,
  • Hvad er status på byerne, og
  • Hvad er fremtidsudsigterne for byerne?

Formålet er at følge op på “Det gode liv – strategien ved at skabe et overblik over udviklingen på tværs af de 30 byer.