Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Alle brancher i Syddanmark forventer fremgang

Samtlige brancher i Syddanmark forventer fremgang i omsætning og antal ansatte. Det viser de nyeste konjunkturer for 4. kvartal, som Region Syddanmark har udarbejdet. Dog stiger andelen af virksomheder, der har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Spørger man de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark, ser fremtiden lys ud.

Således forventer samtlige brancher fremgang i både omsætning og antallet af ansatte, når de sammenligner med samme tidspunkt sidste år.

37 pct. af de adspurgte virksomheder forventer flere ansatte, mens kun 12 pct. forventer færre. Det er især bygge- og anlægsbranchen, der har store forventninger til fremtiden. Her er der 36 pct. flere virksomheder, der har positive forventninger til omsætningen, end der er virksomheder med negative forventninger.

48 pct. af virksomhederne forventer større omsætning, mens kun 13 pct. forventer tilbagegang. Tidligere har landbrug- og fødevarebranchen haft negative forventninger til fremtiden, men nu ser også den branche lyst på fremtiden. Her er der 10 pct. flere virksomheder, der har positive forventninger til omsætningen, end der er virksomheder, der har negative forventninger.

Den stigende vækst og efterspørgsel efter nye ansatte giver dog også udfordring. 65 pct. af de adspurgte virksomheder, der har søgt nye medarbejdere, svarer, at de i høj eller nogen grad har oplevet problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft inden for det seneste halve år. Det er den højeste andel, siden Region Syddanmark begyndte at opgøre konjunkturer i 2008.

Forventningerne til investering, finansiering og ordrebeholdning er faldende i forhold til samme tid sidste år – dog fortsat klart positive.