Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Kontur 2018 Kerteminde

Kerteminde Kommune har 23.900 indbyggere og har siden 2013 haft en lille befolkningstilvækst på 1 pct, som kan tilskrives indvandring. Kommunen har ellers et negativt flytteregnskab, der blandt andet skyldes nettofraflytning til Nyborg, Svendborg og Faaborg-Midtfyn kommuner. Til gengæld har kommunen en nettotilflytning fra Odense Kommune.

Kerteminde Kommune har 9.520 arbejdspladser, heraf er 7.199 private. De fleste arbejdspladser ligger i og i nærhed af kommunens tre største byer. Fra Kerteminde by kan man inden for en time i bil nå knap 200.000 arbejdspladser.

Der er også stor pendlingsaktivitet til og fra Kerteminde Kommune. Indpendlerne varetager knap halvdelen af arbejdspladserne i kommunen, mens over halvdelen af kommunens beskæftigede borgere krydser en kommunegrænse, når de skal på arbejde. Både ud- og indpendlingen er steget i perioden fra 2011-2016, og de største pendlingsstrømme er til og fra Odense og Nyborg Kommuner.

Kerteminde Kommunes gennemsnitsindkomst ligger et godt stykke over gennemsnittet i Syddanmark og er højest blandt de fynske kommuner.
Også huspriserne i Kerteminde Kommune med en kvadratmeterpris på 11.100 kroner er et godt stykke over regionsgennemsnittet på 10.200 kroner.