Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Kontur 2018 Langeland

I Langeland Kommune er der 12.600 indbyggere. Det er 2 pct. færre end i 2013, og det skyldes især et negativt fødselsoverskud. I perioden 2014-2017 har der nemlig været flere tilflyttere end fraflyttere i kommunen. Huspriserne i kommunen er også steget med 18 pct. siden 2015, og er den største stigning i Syddanmark.

Andelen af befolkningen i den erhvervsaktive alder (25-64 år) er 47,1 pct., og knap halvdelen af disse har en erhvervsfaglig uddannelse. Samtidig starter flere unge på en erhvervsfaglig uddannelse sammenlignet med de resterende kommuner i Syddanmark, hvor også frafaldsprocenten er lavere end gennemsnittet i Syddanmark.

En tredjedel af de beskæftigede i Langeland Kommune pendler til arbejde i Svendborg Kommune. Godt en femtedel af Langeland Kommunes arbejdspladser varetages af borgere fra andre kommuner. At der er færre indpendlere end udpendlere hænger sammen med, at der blot er knap 4.500 arbejdspladser i Langeland Kommune. Dog har indbyggerne adgang til i alt 123.300 arbejdspladser inden for en times kørsel fra Rudkøbing.