Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Kontur 2018 Svendborg

Svendborg Kommune har 58.700 indbyggere med i alt 23.400 arbejdspladser og adgang til 160.000 arbejdspladser inden for en times kørsel fra Svendborg.

I kommunen er der relativt mange offentlige og private arbejdspladser, der varetages af personer med en mellemlang eller lang videregående uddannelse, når man sammenligner med de andre syddanske kommuner.

Kommunens erhvervsmæssige styrkepositioner ligger især inden for fødevarer og turisme. Især inden for turisme har der været en stigning i antallet af arbejdspladser i perioden 2014-2016.

Indbyggerne i Svendborg Kommune etablerede i 2016 mange nye virksomheder. I alt blev det til 131 nye virksomheder, og andelen af de beskæftigede, som arbejder i nye virksomheder, er knap 10 pct. Det er den næsthøjeste andel i Syddanmark og noget over landsgennemsnittet.

Der er knap 2.700 flere udpendlere end indpendlere i Svendborg Kommune. En fjerdedel af arbejdspladserne i kommunen varetages af indpendlere fra andre kommuner, mens en tredjedel af kommunens beskæftigede pendler til arbejde i andre kommuner.