Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Når flyttebilen kører

Nogle mennesker bor i det samme hus stort set hele deres liv. Andre flytter ofte – efter studier, job, kærlighed eller simpelthen fordi de gerne vil prøve noget nyt. Henover et år bliver det til mange tusinde flytninger i Syddanmark – både indenfor de enkelte byer, mellem byer og opland, og på tværs af kommunegrænser.

Hver by har sin egen nuance i fortællingen om flytninger i Syddanmark. Studiebyer som Odense tiltrækker et stort antal unge til byen, men har også mange fraflyttere efter endt uddannelse. Andre byer tiltrækker mange tilflyttere – ofte lidt ældre – fra resten af kommunen, måske fordi man kan tilbyde adgang til service i byerne. Og endelig er der byer, der er karakteriseret ved at tiltrække mange familier, der gerne vil bosætte sig i byen.

Flyttemønstre i Syddanmark

Der er en stor flytteaktivitet både til og fra alle de 30 byer – men der er stor forskel på, hvem og hvor mange tilflyttere man tiltrækker.

I denne publikation ses nærmere på mønstrene i flytningerne til og fra de 30 syddanske byer. Flyttemønstre på tværs af byer i Syddanmark præsenteres ligesom der kan zoomes ind på data og viden om de 30 enkelte byer.

Byerne – store som små – danner rammen om syddanskernes liv. Både for dem, der bor i byerne og dem der kører ind til dem for at handle, gå på arbejde, gå i skole eller måske for at møde venner over en kop kaffe.

Byernes funktioner og tilbud gør dem til naturlige mødesteder og centrum for aktivitet. Derfor har byernes udvikling betydning både for dem, der bor i dem og dem der besøger dem eller bruger dem.

Byanalyser.dk samler viden fra projektet “Syddanske byer – byer i bevægelse”, der sætter fokus på de største byer i Syddanmark:

  • Hvordan har udviklingen været,
  • Hvad er status på byerne, og
  • Hvad er fremtidsudsigterne for byerne?

Formålet er at følge op på “Det gode liv – strategien ved at skabe et overblik over udviklingen på tværs af de 30 byer.