Ønskeseddel fra borgerne: bedre klima

Klimaet er på borgernes dagsorden, hvor tre ud af fire er bekymret over den globale opvarmning.
De mest klimabekymrede borgere er veluddannede kvinder i 30 års-alderen. De mindst klimabekymrede borgere pensionerede mænd over 70 år.
Mange borgere svarer, at de forsøger at begrænse deres energiforbrug i hverdagen. For mange er det vigtigt at spare på lyset eller at tage offentlig transport. Men fødevarer er en af de poster, der vejer tungest på familiens “energiregnskab”, og her har de færreste valgt at finde energirigtige og CO2 besparende løsninger.
Alle i Borgerpanelet blev spurgt, hvad de ville gøre som det første, hvis de var de politikere, der skulle løse klima problemet. De mest konkrete forslag fra borgerne i Region Syddanmark handler om grønne afgifter og styrkelse af kollektiv transport og grøn energiproduktion. Blot 4 procent mener det er nødvendigt med mere information.