Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Storbyregion Esbjerg – Pendlinganalyse

Der er stor aktivitet i Storbyregion Esbjerg, hvilket særligt demonstreres af de store strømme af pendlere, der til dagligt bevæger sig ind og ud af byregionen og i mellem dens kommuner.

I Storbyregionen udveksler Esbjerg, Fanø og Varde kommuner til dagligt over 8.500 pendlere. Her spiller Esbjerg Kommune og Esbjerg by en central rolle som byregionens samlepunkt, da 63 pct. af Storbyregionens interne pendling går til arbejdspladser i Esbjerg Kommune. Samtidigt markerer Varde, Ribe og Bramming sig også som mindre centre.

Storbyregion Esbjerg er ikke en ø, men er forbundet til resten af Danmark. Hver dag modtager byregionens arbejdspladser mere end 12.000 pendlere fra andre steder i landet, mens 13.000 borgere pendler ud til arbejdspladser uden for byregionen.

Denne udveksling sker især med Trekantområdet. Kommuner inden for Trekantområdet modtager 47 pct. af Storbyregion Esbjergs udpendlere og leverer 41 pct. af alle de borgere, der pendler ind i byregionen for at arbejde.

I perioden 2011-2017 har der været stor vækst i både ind- og udpendling. I 2017 modtog Storbyregion Esbjerg 18,4 pct. flere borgere fra kommuner uden for byregionen end de gjorde i 2011. Samtidigt er udpendlingen fra Storbyregion Esbjerg til resten af landet steget med 24,7 pct. i samme periode.