Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Danmark - fremtidens robotland

At Danmark er verdensførende inden for produktion og udvikling af robotter kommer nok som en overraskelse for de fleste. Ikke desto mindre dominerer danske robotvirksomheder verdensmarkedet inden for nicheområdet ”samarbejdende robotter”.

Eksporten af robotter har rundet en mia. kr. årligt, og inden for ”samarbejdende robotter” havde Universal Robots en andel af verdensmarkedet på 71 pct. ved udgangen af 2017. Frem mod 2027 forventes markedet at vokse til omtrent 79 mia. kr. årligt (13 mia. US$).

Robot- og automatiseringsbranchen er derfor på vej til at blive en fremtidig national styrkeposition. Branchen udmærker sig desuden ved at bidrage med billige, men højteknologiske løsninger til især små og mellemstore virksomheder, der kan give danske virksomheder et tiltrængt produktivitetsløft.

Automatiseringsvirksomhederne er særligt stærke inden for automatiseringsløsninger til den danske fødevareindustri.

Styrkepositioner skaber vækst

Danske virksomheder kan bryste sig af at være blandt de førende i verden, når det kommer til pumper, enzymer, fødevarer, maritim service, medicin – og meget andet.

I fem nye analyser går regionerne tæt på resultater og potentialer i nogle af de eksisterende og fremtidige styrkepositioner i Danmark: Maritime erhverv, robotter og automatisering, fødevarer, bioøkonomi og life science.