Angiv mindst 3 bogstaver
Luk
Mine favorit publikationer

Du har 0 publikationer i dine favoritter

Virksomheder tvinges til mere fleksibilitet

Kampen om kvalificeret arbejdskraft får flere små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark til at tænke kreativt. Der investeres både i at opkvalificere nuværende medarbejdere og i at tage flere lærlinge ind, men en del vælger også at lokke med bedre lønpakker og fleksible arbejdstider.

Manglen på arbejdskraft får stadigt flere syddanske virksomheder til at gå nye veje. Hvor virksomhederne efter finanskrisen i 2008 i nogen grad kunne vælge og vrage mellem hundredvis af kvalificerede ansøgere, så er billedet nu et helt andet.

Den oplevede mangel på arbejdskraft betyder, at flere virksomheder tænker i alternative løsninger. Mest populært er det at opkvalificere eksisterende medarbejdere, ansætte flere elever og lærlinge samt at efteruddanne nyansatte.

Men der bliver også brugt flere lokkemidler. Fx har 25 pct. af virksomhederne tilbudt mere fleksible arbejdstider, 15 pct. har tilbudt mere i lønningsposen, og ligeledes har 15 pct. givet nye medarbejdere mulighed for at arbejde hjemmefra.

16 procent af virksomhederne har rekrutteret arbejdskraft uden for landets grænser for at dække behovet for kvalificeret arbejdskraft.

Virksomheder, der har problemstillingen med mangel på arbejdskraft tæt inde på livet, benytter sig markant mere af de forskellige værktøjer som investeringer i opkvalificeringer, flere samarbejder med andre virksomheder, og der rekrutteres i højere grad udenlandsk arbejdskraft.